Συνδεθείτε σαν πελάτης

Χρησιμοποιήστε τα στοιχεία σύνδεσης που σας έχουν δοθεί για να αποκτήσετε πρόσβαση στη περιοχή μελών

Ενημερώσεις

κατεβάστε τις ενημερώσεις των εφαρμογών σας εύκολα και γρήγορα.

Προσωποποιημένη Ενημέρωση

Ενημέρωση αποκλειστικά για κάθε μέλος για θέματα που τον αφορούν

Σύνδεση Πελατών
  ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
Αρχική / ΠΡΟΪΟΝΤΑ / Εξοπλισμός / Αναγνώστες Barcode

Αναγνώστες Barcode

Οι συσκευές ανάγνωσης γραμμωτού κώδικα (γνωστές και ως barcode scanners) χρησιμεύουν στην γρήγορη αναζήτηση και προβολή του πελάτη όταν υπάρχει κάρτα πρόσβασης ή άλλο έγγραφο που να περιλαμβάνει barcode. Κάτι τέτοιο, εκτός της διευκόλυνσης και ταχύτητας που προσφέρει, προσδίδει αξιοπιστία και βελτιώνει την εικόνα της επιχείρησης προς τον πελάτη.
 

 

Οι αναγνώστες γραμμωτού κώδικα (barcode scanners) μίας διάστασης χρησιμοποιούνται για να "διαβάζουν" με ένα κλικ τον κωδικό που βρίσκεται μέσα στο barcode της κάρτας ή του εγγράφου. Οι συσκευές αυτές διαθέτουν χαρακτηριστικά ικανά να ενθουσιάσουν οποιονδήποτε χρήστη. Οι αναγνώστες γραμμωτού κώδικα είναι ιδανικοί για εφαρμογές που απαιτούν φυσική απόσταση ανάγνωσης (από σχεδόν εξ επαφής, έως πάνω από 20 εκατοστά) σε σημεία λιανικής πώλησης (POS) ή σε εφαρμογές διαχείρισης ρεσεψιόν και αναζήτησης πελατών.  Αξίζει να αναφερθεί ότι η εργοστασιακή εγγύηση των προϊόντων αυτών φτάνει έως και τα 5 έτη.

Οι εφαρμογές της ADAsoft συνεργάζονται με μια μεγάλη γκάμα συσκευών από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της αγοράς οι οποίες προσφέρουν αξιόπιστη απόδοση και καινοτομίες σχεδίασης.  Οι αναγνώστες έχουν πολύ μικρό βάρος και εργονομικό σχεδιασμό, ενώ διατίθενται και με βάση αυτόματου αισθητήρα.  Όταν απομακρυνθεί από τη βάση, ο αναγνώστης τίθεται σε λειτουργία χειρός, ενώ όταν τοποθετηθεί σωστά στη βάση παράγει ένα χαρακτηριστικό ήχο και τίθεται αυτόματα σε λειτουργία "Stand Mode" (hands-free) για ανάγνωση με παρουσίαση του κωδικού.

Οι συσκευές ανάγνωσης γραμμωτού κώδικα ρυθμίζονται από το τεχνικό προσωπικό της ADAsoft έτσι ώστε να λειτουργούν ιδανικά στο περιβάλλον των εφαρμογών που σας προσφέρουμε. Παραθέτουμε ενδεικτικά ορισμένα συνήθη παραδείγματα εφαρμογής συσκευών ανάγνωσης barcode :  

Διαχείριση Ρεσεψιόν

Οι αναγνώστες γραμμωτού κώδικα ρυθμίζονται από το προσωπικό της ADAsoft έτσι ώστε να γνωρίζουν από ποια λειτουργία αναζητείται ο πελάτης (π.χ. κρατήσεις, αφίξεις, πλάνο διαθεσιμότητας, διαχείριση διαβατηριοθήκης κλπ.) και να εκτελούνται οι κατάλληλες λειτουργίες της εφαρμογής. Με την ανάγνωση του κωδικού ενός πελάτη ή μιας άφιξης γίνεται αυτόματος έλεγχος για το αν πρόκειται για παραμένοντα ή για άφιξη που έχει αναχωρήσει. Αν πρόκειται για πελάτη που εκκρεμεί η καταχώρησή του, η εφαρμογή μεταβαίνει αυτόματα στην οθόνη όπου ο χρήστης καλείται να καταχωρήσει τα στοιχεία του πελάτη. Αν γίνεται ανάγνωση του barcode από την λειτουργία των κρατήσεων τότε εμφανίζεται οι καρτέλα με τα στοιχεία κράτησης του πελάτη. Τέλος, αν ο πελάτης βρίσκεται σε στάδιο προσωρινής άφιξης, μόλις γίνει ανάγνωση του κωδικού του η εφαρμογή μεταβαίνει στην οθόνη καταχώρησης στοιχείων διευκολύνοντας τον χειριστή και επιταχύνοντας τις διαδικασίες εισαγωγής δεδομένων. Με τον τρόπο αυτό η εφαρμογή διαχείρισης ρεσεψιόν αυτοματοποιείται ακόμα περισσότερο καθώς ο χειριστής δεν χρειάζεται να μεριμνά ούτε για την εστίαση του δρομέα στην οθόνη του!

Συστήματα POS

Η χρήση των συσκευών αυτών σε καταστήματα πώλησης προϊόντων λιανικής είναι αυτονόητη καθώς ο αναγνώστης διαβάζει το barcode της ετικέτας του προϊόντος. Η χρήση του όμως μπορεί να επεκταθεί και σε χώρους εστίασης, καφετέριες ή beach bars όπου ο πελάτης με την επίδειξη της κάρτας πρόσβασης που έχει περνούν οι χρεώσεις στο λογαριασμό του ή στο δωμάτιό του.

Ενοικίαση Αυτοκινήτων

Οι συσκευές ανάγνωσης barcode βρίσκουν εφαρμογής στην λειτουργία της εφαρμογής eRental για τη διαχείριση στόλου και την ενοικίαση αυτοκινήτων. Με τη χρήση κωδικών σε μορφή barcode μπορεί να γίνει ταχύτατη αναζήτηση των στοιχείων ενοικίασης είτε πρόκειται για επιστροφή ή για διαχείριση ενοικίασης. Ο χειριστής της εφαρμογής "διαβάζοντας" το barcode του κλειδιού ή άλλου εγγράφου μπορεί αυτόματα να ανακτήσει πληροφορίες σχετικά με την ενοικίαση.

 

Οι αναγνώστες γραμμωτού κώδικα δύο διαστάσεων (2D barcode scanners) χρησιμοποιούνται ουσιαστικά για τον ίδιο σκοπό που χρησιμοποιούνται και εκείνοι για ανάγνωση barcode μίας διάστασης με τη διαφορά ότι οι εν λόγω συσκευές "διαβάζουν" έναν διαφορετικό τύπο γραμμωτού κώδικα που ονομάζεται QR code. Ο QR code είναι ένας γραμμωτός κώδικας δύο διαστάσεων, που δημιουργήθηκε για να περιέχει πολύ περισσότερα δεδομένα από ένα απλό κωδικό. Το "QR" προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων "Quick Response" (Γρήγορη Ανταπόκριση), γιατί οι δημιουργοί του είχαν ως κύριο σκοπό τα δεδομένα, που περιέχονται στον κώδικα, να αποκωδικοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Για παράδειγμα όταν πρόκειται για μία κάρτα πρόσβασης πελάτη που έχει πάνω της τυπωμένο ένα QR code, αυτό μπορεί να περιέχει επιπλέον στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, χώρο παραμονής, πινακίδα αυτοκινήτου και πολλά άλλα στοιχεία τα οποία "διαβάζονται" απευθείας με ένα κλικ στην αντίστοιχη συσκευή ανάγνωσης.

Οι συσκευές αυτές διαθέτουν χαρακτηριστικά ικανά να ενθουσιάσουν οποιονδήποτε χρήστη. Οι αναγνώστες γραμμωτού κώδικα δύο διαστάσεων είναι ιδανικοί για εφαρμογές που απαιτούν φυσική απόσταση ανάγνωσης (από σχεδόν εξ επαφής, έως πάνω από 20 εκατοστά) σε σημεία λιανικής πώλησης (POS) ή σε εφαρμογές διαχείρισης ρεσεψιόν και αναζήτησης πελατών.  Αξίζει να αναφερθεί ότι η εργοστασιακή εγγύηση των προϊόντων αυτών φτάνει έως και τα 5 έτη.

Οι εφαρμογές της ADAsoft συνεργάζονται με μια μεγάλη γκάμα αναγνωστών barcode 2D από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της αγοράς οι οποίοι προσφέρουν αξιόπιστη απόδοση και καινοτομίες σχεδίασης.  Οι αναγνώστες έχουν πολύ μικρό βάρος και εργονομικό σχεδιασμό, ενώ διατίθενται και με βάση αυτόματου αισθητήρα.  Όταν απομακρυνθεί από τη βάση, ο αναγνώστης τίθεται σε λειτουργία χειρός, ενώ όταν τοποθετηθεί σωστά στη βάση παράγει ένα χαρακτηριστικό ήχο και τίθεται αυτόματα σε λειτουργία "Stand Mode" (hands-free) για ανάγνωση με πέρασμα του κωδικού από μπροστά του.

Οι συσκευές ανάγνωσης γραμμωτού κώδικα δύο διαστάσεων ρυθμίζονται από το τεχνικό προσωπικό της ADAsoft έτσι ώστε να λειτουργούν ιδανικά στο περιβάλλον των εφαρμογών που σας προσφέρουμε. Παρακάτω αναφέρουμε μερικά παραδείγματα λειτουργίας συσκευών barcode 2D σε εφαρμογές της ADAsoft :  

Διαχείριση Ρεσεψιόν

Οι αναγνώστες γραμμωτού κώδικα δύο διαστάσεων βρίσκουν εφαρμογή σε ακόμη περισσότερες διαδικασίες επιπλέον εκείνων της μίας διάστασης.   Με την ανάγνωση του QR Code μιας κράτησης μπορεί να γίνεται αυτόματη καταχώρηση άφιξης από προτυπωμένο έντυπο που έχει αποσταλεί κατά την επιβεβαίωση, ελαχιστοποιώντας το φόρτο εργασίας που απαιτείται για τη ρεσεψιόν.  Οι συσκευές αυτές βρίσκουν επίσης εφαρμογή στην ανάγνωση καρτών μελών έτσι ώστε να παίρνουν ειδικές εκπτώσεις ή να χρησιμοποιείται αντί ταυτότητας για ταχύτατη καταχώρηση των στοιχείων του.  Επίσης, υπάρχει δυνατότητα ο κωδικός δύο διαστάσεων να αποστέλλεται σε κινητό του πελάτη μέσω του οποίου μπορεί να πραγματοποιείται μία πληθώρα διαδικασιών όπως άφιξη, έλεγχος παραμονής, έλεγχος πρόσβασης/ταυτοποίησης ή ακόμη και αγορές προϊόντων λιανικής από καταστήματα μέσα στη τουριστική μονάδα.  Με τη χρήση QR code διευκολύνονται οι υπάλληλοι της ρεσεψιόν και επιταχύνονται ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες εισαγωγής δεδομένων σε σχέση με τους μονοδιάστατους κωδικούς barcode λόγω του μεγάλου όγκου πληροφοριών που μπορούν να περιέχουν.

Συστήματα POS

Η χρήση των συσκευών barcode 2D σε καταστήματα πώλησης προϊόντων λιανικής υποστηρίζεται σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί κωδικούς δύο διαστάσεων για την παρακολούθηση των αφίξεων και των παραμενόντων στο χώρο της τουριστικής μονάδας. Η χρήση του σε χώρους εστίασης, καφετέριες ή beach bars είναι πολύ χρήσιμη όταν τηρείται πελατολόγιο ή χρέωση δωματίου και έτσι με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας που ο πελάτης έχει παραλάβει ή του smartphone γίνονται οι αντίστοιχες καταχωρήσεις.

Ενοικίαση Αυτοκινήτων

Οι συσκευές ανάγνωσης QR code είναι εξαιρετικά χρήσιμες στην λειτουργία της εφαρμογής eRental για τη διαχείριση του στόλου σας και την ενοικίαση αυτοκινήτων.   Με τη χρήση διδιάστατου γραμμικού κώδικα επιτυγχάνεται, εκτός της ταχύτατης αναζήτησης, καταχώρηση μεγαλύτερου όγκου πληροφοριών με ένα μόνο πάτημα του αναγνώστη σε σχέση με το μονοδιάστατο barcode. Ο χειριστής της εφαρμογής "διαβάζοντας" το QR code του κλειδιού ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου μπορεί αυτόματα να ανακτήσει πλήθος πληροφοριών που αφορά τη διαχείριση των ενοικιάσεων.

 
Ασύρματα Συστήματα Barcode

Οι αναγνώστες γραμμωτού κώδικα (barcode scanners) μίας ή δύο διαστάσεων διατίθενται και σε ασύρματη έκδοση αυξάνοντας κατά πολύ το εύρος διαδικασιών όπου χρησιμοποιούνται. Σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται η ύπαρξη δυνατότητας λειτουργίας της συσκευής σε απόσταση από το σταθμό εργασίας για λόγους χωροταξικούς ή επιτάχυνσης διαδικασιών. Οι συσκευές αυτές διαθέτουν χαρακτηριστικά ικανά να ενθουσιάσουν οποιονδήποτε χρήστη. Οι ασύρματοι αναγνώστες γραμμωτού κώδικα είναι ιδανικοί για εφαρμογές που απαιτούν σημαντική απόσταση ανάγνωσης (από 25 έως και 300 μέτρα) κυρίως σε εφαρμογές διαχείρισης ρεσεψιόν και αναζήτησης πελατών.  Αξιοσημείωτες εφαρμογές χρήσης ασύρματων αναγνωστών barcode είναι το απομακρυσμένο check-in / check-out, η ταυτοποίηση παραμενόντων από απόσταση, ο έλεγχος αυτοκινήτων από φύλακες και η επιστροφή ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων από απόσταση για τους χρήστες της εφαρμογής eRental.

Φορητά Συστήματα Διαχείρισης / Ελέγχου

Οι αναγνώστες γραμμωτού κώδικα (barcode scanners) μίας ή δύο διαστάσεων συνεργάζονται με φορητά τερματικά όπως laptop και tablet, κυρίως για χρήση σε μονάδες κάμπινγκ όπου είναι απαραίτητος ο απομακρυσμένος έλεγχος και διαχείριση των αφίξεων. Με τη χρήση τέτοιων "έξυπνων" λύσεων αυξάνεται η ευελιξία και οι δυνατότητες διαχείρισης αφίξεων και παραμενόντων, οι οποίες επεκτείνονται τώρα και εκτός ρεσεψιόν. Ο έλεγχος υπηρεσιών, η ταυτοποίηση παραμενόντων και η αποτροπή μη καταγεγραμμένων αφίξεων/υπηρεσιών γίνεται πλέον εύχρηστα και αξιόπιστα, μεταφέροντας ουσιαστικά τη ρεσεψιόν σας σε κάθε σημείο της τουριστικής μονάδας.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού μας προσαρμοσμένη στις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης